Blogia
Grup de Solidaritat Jon Cortina
Prueba Amazon Prime 30 días gratis

GSJC

Desconvocada la concentració prevista per a demà davant el Consolat de El Salvador

El dia 16 de febrer el Jutjat de Suchitoto va fixar per a avui 19 de febrer, a les 9 hores, l'audiència inicial contra les persones processades pels Fets de Suchitoto, acusades per la Fiscalia General de la República de desordres públics i de danys agreujats.

Recordem que aquestes persones han estat processades per actes de terrorisme en un jutjat especial a San Salvador. El 8 de febrer la Fiscalia va canviar els càrrecs als esmentats anteriorment i la jutgessa que portava el cas es va declarar incompetent i el va remetre al jutjat primer de pau de Suchitoto, el 13 de febrer.

Aquest procés ha estat criticat per diferents especialistes en drets humans per estar ple d’irregularitats i violacions als drets humans. Recordem que les persones van ser capturades il·legalment per la policia quan el president del país va arribar a Suchitoto, el 2 de juliol de 2007, per llançar la política de descentralització d’aigua, que a judici de diferents organitzacions socials, obre les portes a la privatització d’aquest servei.  

Doncs bé, fa unes hores ens ha arribat la informació de El Salvador que el jutge de Suchitoto ha donat el sobreseïment definitiu als detinguts, per falta de proves.

Ens felicitem per aquesta notícia i, per tant, desconvoquem la concentració que hi havia prevista per demà davant el Consolat de El Salvador.

Moltes gràcies pel vostre suport i per la vostra resposta solidària.

Bon Nadal / Feliz Navidad

Bon Nadal / Feliz Navidad

El Grup de Solidaritat Jon Cortina vol felicitar a tothom el Nadal amb aquesta fotografia del pessebre que van muntar l'any passat a la clínica Ana Manganaro de Guarjila.

El Grup de Solidaritat Jon Cortina quiere desear a todos/as una Feliz Navidad con esta fotografía del pesebre que montaron el año pasado en la clínica Ana Manganaro de Guarjila.

Benvinguts i benvingudes al bloc

Benvinguts i benvingudes a aquest nou bloc del GRUP DE SOLIDARITAT JON CORTINA. A partir d'aquest moment, aquesta serà una eina d'expressió del Grup, on penjarem informació sobre les nostres activitats, sobre la comunitat de Guarjila, sobre els diferents projectes de la comunitat, articles i altres informacions que considerem d'interès per conèixer la situació que viu El Salvador...

Bienvenidos y bienvenidas a este nuevo blog del GRUP DE SOLIDARITAT JON CORTINA. A partir de este momento, ésta será una herramienta de expresión del Grupo, donde colgaremos información sobre nuestras actividades, sobre la comunidad de Guarjila, sobre los distintos proyectos de la comunidad, artículos y otras informaciones que consideramos de interés para conocer la situación que vive El Salvador...