Blogia
Grup de Solidaritat Jon Cortina

Agenda GSJC

GSJC a la mostra d'entitats de Llefià 2012

GSJC a la mostra d'entitats de Llefià 2012

COLIMA

COLIMA

El Salvador hoy, compromiso y esperanza

El Salvador hoy, compromiso y esperanza

GSJC a la mostra d'entitats de Llefià 2011

GSJC a la mostra d'entitats de Llefià 2011

GSJC a la mostra d'entitats a Llefià

GSJC a la mostra d'entitats a Llefià

Videofòrum

Videofòrum

El 23 de novembre, el Grup de Solidaritat Jon Cortina organitza un videofòrum sobre l’emigració des de Centre Amèrica als Estats Units. Tindrà lloc al Casal Loiola, c/ Balmes, 138, de Barcelona, a les 18:00h. L’activitat començarà amb la projecció d’un documental i continuarà amb un espai de diàleg.

Assemblea del Grup de Solidaritat Jon Cortina

El 13 de maig, el Grup de Solidaritat Jon Cortina convoca a tots els socis a l’assemblea que tindrà lloc a la seu dels Jesuïtes de Catalunya, c/ Llúria, 13, de Barcelona, a les 19:30 en primera convocatòria i a les 20:00 en segona.

L’ordre del dia previst és el següent:

1. Examen i aprovació, si escau, dels comptes anuals del Grup corresponents a l’exercici 2007, així com el pressupost anual previst per al 2008.

2. Presentació de la memòria d’activitats de 2007.

3. Elecció de nou president.

4. Precs i preguntes.

 

El 13 de mayo, el Grup de Solidaritat Jon Cortina convoca a todos los socios a la asamblea que se celebrará en la sede de los Jesuitas de Catalunya, c/ Llúria, 13, de Barcelona, a las 19:30 en primera convocatoria y a las 20:00 en segunda.

El orden del día previsto es el siguiente:

1. Examen y aprobación, en su caso, de las cuentas anuales del Grup correspondientes al ejercicio 2007, así como el presupuesto anual previsto para el 2008.

2. Presentación de la memoria de actividades de 2007.

3. Elección de nuevo presidente.

4. Ruegos y preguntas.

“Encontrados: la historia de Luis Alonso”

L’Associació Pro-Búsqueda presenta un documental sobre el fenomen de la desaparició forçada de nens i nenes a El Salvador

Des de 1980 a 1992, El Salvador va patir una cruenta guerra civil que va enfrontar l’exèrcit salvadorenc –finançat pels Estats Units- amb el moviment guerriller FMLN (Frente Farabundo Martí para la Liberación Nacional). Els dotze anys de conflicte armat van fer que més de 75.000 persones perdessin la vida i unes 8.000 foren desaparegudes a mans de les forces de seguretat de l’Estat.

A més, durant els primers anys de la guerra, es van dur a termes operacions militars denominades de “terra arrasada” on l’exèrcit massacrava indiscriminadament la població civil. En aquest context s’emmarquen les desaparicions forçades de nens i nenes que, en el 52% dels casos, van ser executades per militars i membres dels cossos de seguretat.

Amb l’apropiació d’aquests infants es pretenia reduir el suport que la població camperola oferia als guerrillers. Es tractava de impedir “una segona generació de guerrillers” i per això la desaparició forçada d’infants es va executar de forma planificada des de les altes instàncies del poder.

L’Associació Pro-Búsqueda, fundada el 1994 pel jesuïta basc Jon Cortina, ha aconseguit localitzar més de 333 nens i nenes –ara joves adults- que després de la separació forçada de la seva família biològica van ser donats en adopció o van créixer en orfenats arreu del país.

Representants de Pro-Búsqueda presentaran el proper dimarts 22 d’abril a la seu de la FCONGD el documental “Encontrados: la historia de Luis Alonso”, on es reflecteix el fenomen de la desaparició forçada a El Salvador.

L’acte s’organitza aprofitant la presència de José Laínez, president de Pro-Búsqueda i pare d’una nena desapareguda i retrobada, i de Mario Sánchez, gerent de l’entitat, que són a Barcelona de camí cap a Navarra on, el proper 25 d’abril, recolliran el Premi Brunet 2007 atorgat per la Universitat de Navarra a Jon Cortina, per la seva tasca en defensa dels drets humans al capdavant de l’Associació Pro-Búsqueda. Acompanyaran a José Laínez i Mario Sánchez, Luis Molina, director del documental.

Projecció del documental “Encontrados: la historia de Luis Alonso”, sobre el fenomen de la desaparició forçada de nens i nenes a El Salvador.

Seu de la FCOND

C/ Tàpies, 1-3, 08001 Barcelona

Dimarts, 22 d’abril a les 19 h

Organitza: REDS, Grup de Solidaritat Jon Cortina i Entrepobles